Ontslagen vallen bij Activision

Het ziet er naar uit dat een aantal medewerkers bij Activision binnenkort hun bureaus kunnen gaan uitruimen, want de publisher heeft een ontslagronde aangekondigd. Activision heeft niet bekend gemaakt om welke studios het gaat, maar de basis van Activision in Minneapolis lijkt getroffen te zijn volgens gameinformer.

Het nieuws komt niet echt als een verrassing, aangezien Activision vorige week bekend heeft gemaakt dat de verkoopcijfers van Guitar Hero Live en Skylanders tegenvielen. "Zoals we ook al hebben gezegd in ons laatste rapport deden onze games gemaakt voor de harde kern het extreem goed, maar lijkt de causale groep gamers nog niet volledig te zijn overgestapt naar de current-gen consoles" zegt Activision. "Het is dus belangrijk dat we onze prioriteiten op de lange termijn gaan herfocussen, omdat het ons doel is om voorop te blijven in deze snel ontwikkelende industrie."

Activision gaf vorige week al aan dat de waarschijnlijke reden waarom Skylanders Superchargers het niet goed deed is omdat er nu veel meer concurrentie is in het toy-to-life genre zoals Disney Infinity, Lego Dimensions en de amiibo van Nintendo. Een andere reden waarom zowel Skylanders en Guitar Hero Live het niet goed deden was omdat het casual publiek nu meer gericht is op mobiele apparaten in plaats van consoles. Activision is op die laatste ontwikkeling in ieder geval ingesprongen door Candy Crush te kopen van ontwikkelaar King voor bijna 6 miljard dollar.

Activision