Vlag gaat uit bij 130 'excellente' scholen

Maandag horen 130 scholen dat zij zich de komende drie jaar 'excellent' mogen noemen. 210 scholen voor basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs hadden zich aangemeld om voor het predicaat in aanmerking te komen. Om 12.00 uur wordt bekend welke scholen door de jury zijn uitverkoren, via onderwijsinspectie.nl/excellentescholen2015.

Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van Jet de Ranitz, heeft de scholen bezocht. Deze beoordeelde of de school een speciale erkenning verdient. Inspecteur-generaal van het Onderwijs Monique Vogelzang heeft de predicaten toegekend.

Een excellente school is in ieder geval een school waarvan de onderwijskwaliteit van goed niveau is. Ze onderscheidt zich van andere goede scholen door uit te blinken op een bepaald gebied. Het kan bijvoorbeeld gaan om een innovatief onderwijsaanbod, een bijzondere manier van omgaan met verschillen tussen leerlingen, een inspirerende manier van lesgeven of een onderscheidende manier om de maatschappelijke taak in te vullen.

Vlag gaat uit bij 130 ,,excellente'' scholen
Vlag gaat uit bij 130 ,,excellente'' scholen (Foto: ANP)