Mein Kampf is bijna een bestseller

De nieuwe wetenschappelijke editie van Hitlers boek Mein Kampf is op weg een bestseller te worden. Dat schrijft Buchreport, het blad van de Duitse boekhandelaren.

De deelstaat Beieren raakte de auteursrechten van het boek vorig jaar kwijt, zeventig jaar na de dood van de schrijver. Nu is een kritisch-wetenschappelijke uitgave verschenen van 2000 pagina's dik. De belangstelling daarvoor blijkt groot. Volgens Buchreport maakt het boek dat Adolf Hitler ruim negentig jaar geleden in de Landsberggevangenis schreef, dit weekeinde zijn debuut op de non-fictielijst.

De uitgever van de jongste versie is het instituut voor hedendaagse geschiedenis in München. Dat had een eerste druk van 4000 exemplaren voorzien, maar liet snel bijdrukken toen er binnen de kortste keren bij de boekhandels vraag bleek naar 15.000 exemplaren.

Het eerste deel van Hitlers politieke ideeën verscheen in de zomer van 1925. Een jaar later volgde deel twee. Er werden miljoenen exemplaren van verkocht, nadat Hitler aan de macht was gekomen.

Mein Kampf is bijna een bestseller
Mein Kampf is bijna een bestseller (Foto: ANP)