Twee nieuwe arrestaties liquidatie Lucas Boom

De politie heeft deze week twee nieuwe verdachten opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Lucas Boom in Zaandam. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om twee mannen van 26 en 33 jaar uit Amsterdam. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

De Amsterdamse crimineel Lucas Boom (43) werd 9 juni voor de ogen van tientallen basisschoolleerlingen doodgeschoten in een woonwijk in Zaandam. Over Boom, alias Puk, wordt gezegd dat hij een vertrouweling was van Willem Holleeder. In een aantal zaken is Boom verdachte geweest. De meest serieuze was de mislukte poging om Satudarah-kopstuk Etous Belserang te liquideren.

Vorige maand werden al vier verdachten aangehouden. De raadkamer van de rechtbank verlengde donderdag van twee van hen hun voorarrest met negentig dagen. Deze twee worden ook verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Boom.

Advocaat

De rechtbank liet de twee Hagenaars van 29 jaar die worden verdacht van het leveren van de vluchtauto, eerder vrij. Ze zijn volgens het OM nog wel verdachte.

De vier mannen die nu nog vastzitten mogen alleen met hun advocaat contact hebben. Dit om er voor te zorgen dat het onderzoek niet kan worden beïnvloed. Dat is ook de reden waarom het OM verder geen inhoudelijke informatie geeft.

Twee nieuwe arrestaties liquidatie Lucas Boom
Twee nieuwe arrestaties liquidatie Lucas Boom (Foto: ANP)