FC Groningen onmachtig in slotduel

FC Groningen heeft donderdagavond niet voor het gewenste zuivere slotakkoord kunnen zorgen in de Europa League. De al uitgeschakelde noorderlingen kwamen in de kille Euroborg, lang niet vol, tegen Sporting Braga niet verder dan een een monotone 0-0. Achteraf mocht de thuisclub nog blij zijn ook met pas het tweede punt in groep F. In de slotfase drongen de Portugezen gevaarlijk aan.

Groningen begon een tikkeltje afwachtend maar haalde de handrem er snel af. Omdat ook Braga niet wilde meewerken aan een vrolijk Gronings afscheid op het Europese podium werd het een onderhoudend duel. Het elftal van trainer Erwin van de Looi liet aangejaagd door de ijverige Simon Tibbling lang het beste voetbal zien. Dat resulteerde in kansen maar niet in doelpunten.

Na een kwartier had Hans Hateboer de score moeten openen. Hij kwam inglijden na een prima voorzet van Bryan Linssen maar werkte de bal van heel dichtbij heel hoog over het Portugese doel, bewaakt door de Braziliaan Matheus. Deze bleef ook koel kijken toen Danny Hoesen vrij op hem afkwam. Albert Rusnák zag een inzet via de hak van een tegenstander net naast gaan.

Defensief

In defensief opzicht maakte Groningen minder indruk. Centraal achterin straalde Kasper Larsen te vaak onzekerheid uit. Het maakte Braga extra dreigend. De beste mogelijkheid van de koploper in de poule was voor Alan. Sergio Padt voorkwam onheil.

Het spelbeeld bleef zo na rust. Groningen hield initiatief, Braga viel aan waar mogelijk. De nummer vijf van de eredivisie liet na zich te belonen.

FC Groningen onmachtig in slotduel
FC Groningen onmachtig in slotduel (Foto: ANP)