Southampton krijgt Klopp in League Cup

Liverpool heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de League Cup. De ploeg van Jürgen Klopp was te sterk voor het Southampton van Ronald Koeman: 1-6. Southampton nam het woensdagavond in eigen huis op tegen Liverpool. De ploeg van Ronald Koeman begon veelbelovend aan het duel en keek al na twee minuten spelen tegen een voorsprong aan. Op aangeven van Ryan Bertrand schoot Sadio Mané de 1-0 op het scorebord.

Na iets minder dan een half uur spelen kwam Liverpool terug in de wedstrijd. Daniel Sturridge omspeelde Steven Caulker en schoof de bal vervolgens beheerst langs Maarten Stekelenburg. Slechts drie minuten later was het opnieuw Sturridge die het net wist te vinden en Liverpool naar een 1-2 voorsprong schoot.

Het werd voor rust nog erger voor Southampton toen Divock Origi van dichtbij Stekelenburg wist te verschalken. De aanvaller kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voet en tikte hem vervolgens gemakkelijk binnen.

Na rust ging Southampton op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg het een aantal goede mogelijkheden. Het was echter Liverpool dat opnieuw wist te scoren via Origi. De aanvaller kreeg een goede kans na een mooie pass van Jordan Ibe en scoorde zijn tweede van de avond.

Vier minuten later was het Ibe zelf die het net wist te vinden. De vleugelspeler omspeelde Southampton-verdediger Virgil van Dijk en liet Stekelenburg kansloos. Vlak voor tijd maakte Origi zijn hattrick compleet en besliste de wedstrijd in 1-6. Door de overwinning plaatst Liverpool zich voor de halve finale van het bekertoernooi.