De Boer vrij tevreden over Ajax, vreest voor Serero

Trainer Frank de Boer was zaterdag vrij tevreden over het spel van Ajax in de gewonnen thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. "Zij speelden heel compact", analyseerde hij. "We hadden nog iets opportunistischer kunnen aanvallen. Maar al met al hebben we het redelijk gedaan."

Drie van de vier doelpunten in de eerste helft van Ajax werden ingeleid door een hoekschop van Nemanja Gudelj. "Dat is mooi, want daar trainen we op", vertelde De Boer. "In de tweede helft hadden we nog wel veel druk kunnen blijven zetten. Maar donderdag spelen we ook weer een zwaar duel bij Celtic. Het was goed zo."

De Boer vreest dat hij donderdag Thulani Serero moet missen in de uitwedstrijd van Ajax tegen Celtic in de Europa League. De middenvelder viel zaterdag geblesseerd uit in het duel met SC Cambuur.

"Ik denk dat het niet ernstig is'", zei De Boer. "Maar hij voelde iets in zijn dijbeen. Donderdag wordt kort dag. Hetzelfde geldt voor Daley Sinkgraven. Dus ik denk dat er een extra middenvelder meegaat naar Celtic." Voor de geblesseerde Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer komt de uitwedstrijd in Glasgow zeker te vroeg.

De Boer vrij tevreden over Ajax
De Boer vrij tevreden over Ajax (Foto: ANP)