Klitschko verklaart Fury voor gek: "Ik ga hem therapie geven"

Bokswereldkampioen Vladimir Klitschko heeft zijn Britse uitdager Tyson Fury voor gek verklaard. "Hij is een patiënt, die therapie nodig heeft. Die kan hij van mij krijgen", bromde de 39-jarige Oekraïener, de titelhouder van de WBO, WBA, IBF en IBO in het zwaargewicht. "Er zitten vele steekjes los bij hem."

Klitschko reageerde vanuit zijn trainingskamp in het Oostenrijkse Going verbolgen op een provocerend interview van Fury in de Daily Mail. Daarin zet de boomlange Brit, nog ongeslagen in 28 profduels, zich af tegen homo's, bespreekt hij diverse scenario's voor de ondergang van de wereld en noemt hij Klitsjko een duivelsaanbidder.

"Onverdraaglijk", sprak de langdurige titelhouder (64 overwinningen, drie nederlagen) verontwaardigd. "Dit is zo bizar, hij had het beter voor zichzelf kunnen houden. Nu heeft hij duidelijk grenzen overschreden."

Klitschko en Fury treffen elkaar op 28 november in de overdekte Esprit Arena in Düsseldorf in de ring. Voor het WK-gevecht, dat in 150 landen wordt uitgezonden, zijn al 42.000 kaarten verkocht.

Klitsjko verklaart Fury voor gek
Klitsjko verklaart Fury voor gek (Foto: ANP)