Jerry Seinfeld is bestbetaalde komiek

Jerry Seinfeld voert dit jaar de ranglijst met bestbetaalde komieken van zakenblad Forbes aan. De medebedenker en hoofdrolspeler van de sitcom Seinfeld verdiende tussen 1 juni 2014 en 1 juni 2015 omgerekend ruim 31,5 miljoen euro.

De succesvolle comedyserie is nog steeds goed voor een groot deel van Seinfelds inkomsten, maar ook zijn liveshows brengen veel geld in het laatje. De 61-jarige Amerikaan was volgens Forbes in 2011, 2012 en 2013 ook al de bestbetaalde komiek. In 2014 werd de lijst niet samengesteld.

Kevin Hart staat op de tweede plaats met een inkomen van ruim 25 miljoen euro. De derde plek is voor buikspreker Terry Fator (bijna 19 miljoen euro). Collega-buikspreker Jeff Dunham en Russell Peters staan gedeeld vierde; zij mochten in een jaar tijd beiden ruim 16,7 miljoen bijschrijven.

Andere komieken in de top tien zijn Aziz Ansari (8,3 miljoen euro), Louis CK (8 miljoen euro), Gabriel Iglesias (7,5 miljoen euro), John Bishop (7 miljoen euro) en Dave Chappelle (6,6 miljoen euro). De genoemde bedragen zijn voor aftrek van belastingen en managementvergoedingen.

Jerry Seinfeld is bestbetaalde komiek
Jerry Seinfeld is bestbetaalde komiek (Foto: BuzzE)