Rodríguez kijkt ook naar Dumoulin

Joaquim Rodríguez nam zondag een grote stap in de Vuelta a España. De Spanjaard behaalde in de vijftiende etappe met een late ontsnapping in de slotklim zijn eerste ritzege van de koers, waarmee hij nu het gat met klassementsleider Fabio Aru heeft verkleind tot slechts een seconde. Hij kijkt echter ook naar achteren en houdt vooral rekening met Tom Dumoulin.

"Dit is ongelofelijk," schrijft Rodríguez op de website van zijn ploeg. "We jagen al de hele Vuelta op een ritzege en die hebben we nu. Bovendien spelen we nog een rol in het algemeen klassement. Op dit moment is de situatie perfect voor mij. Ik kom één seconde tekort voor de rode trui, maar dat vind ik niet zo belangrijk. Het goede gevoel dat ik nu heb, is veel belangrijker voor mij dan de rode leiderstrui."

Woensdag vindt de individuele tijdrit van 38,7 kilometer plaats. Tegen de klok rijden is niet het sterkste punt van Rodriguez, toch blijft de renner van Katusha er rustig onder. "Ik wil geen rekenmachine gebruiken om uit te vinden hoeveel marge ik moet hebben voor de tijdrit. In het verleden heb ik te veel gerekend en dat heeft me toen opgebroken. Ik bekijk het van dag tot dag. Ik sta één seconde achter op Aru en 1.23 en 1.24 minuut voor op respectievelijk Rafal Majka en Tom Dumoulin. Vooral Dumoulin kan nog gevaarlijk worden. Hij heeft zondag tijd verloren, maar heeft wel heel knap gereden en zal bovendien moeilijk te kloppen zijn in de tijdrit. We zullen zien."