Logitechs nieuwe headsets voor gamende audiofielen

Logitech heeft vandaag twee nieuwe gaming headsets aangekondigd speciaal voor veeleisende luisteraars. Ze zullen beide de nieuwe Dolby DTS Headphone:X-technologie bevatten.

'We zagen dat niemand echt hoogwaardige headsets maakte voor gamers,' zei Ujesh Desai, vice president en general manager van Logitech Gaming. 'Dus hebben we ons audioteam uitgedaagd om te zien of zij het konden doen. Ik ben zelf een gamer en een muzikant, en was erg enthousiast toen het team terug kwam met het ontwerp dat de bedacht hadden.'

De Logitech G633 en G933 gaan met pc's, mobiele apparaten en consoles werken. De bedrade Logitech G633 heeft een USB- en een analoge input die samen gebruikt kunnen worden door twee apparaten tegelijk, waarbij de input van beide gemixed kan worden. De draadloze Logitech G933 heeft ook een USB- maar twee analoge inputs en kan de input van alle drie de apparaten mixen. Dit betekent dus dat je tijdens het gamen bijvoorbeeld je mobiele telefoon kan opnemen en gesprekken kan voeren.

De headsets zullen beide aanpasbare RGB-verlichting en drie macrotoetsen, de zogenaamde G-Keys van logitech, hebben. De RGB-verlichting kan naar 16.8 miljoen kleuren aangepast worden. De bedrade G633 Artemis Spectrum Gaming Headset zal begin september voor een aanbevolen verkoopprijs van 149,99 dollar verspreid worden aan de distributeurs wereldwijd en de G933 Artemis Spectrum Wireless Gaming Headset zal in oktober voor een aanbevolen verkoopprijs van 199,99 dollar verspreid worden aan de distributeurs wereldwijd. De prijzen in euro zijn nog niet bekend.