Hamburger SV blameert zich bij Carl Zeiss Jena in DFB Pokal

Hamburger SV lijkt te zijn begonnen waar het vorig jaar is opgehouden. Vorig seizoen ontliep de club op het nippertje degradatie, door in de verlenging van de play-offs de winnende treffer te maken. Nu verliezen ze in de eerste ronde van de DFB Pokal van Carl Zeiss Jena. De club uit Thüringen en spelende in Regionalliga Nordost op het vierde Duitse niveau won na verlenging met 3-2 van Die Rothosen

Justin Gerlach opende namens de thuisclub al na vier minuten de score. HSV kon het Carl Zeiss Jena in de eerste helft niet lastig maken. Vlak na rust kwam HSV via Ivan Olic langszij. Tien minuten later was het opnieuw feest nadat Velimir Jovanović de 2-1 binnen schoot. In blessuretijd slaagde de ploeg van Bruno Labbadia er toch nog in om een verlenging uit het vuur te slepen. Michael Gregoritsch kwam bij een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied aan de bal, waarna hij de 2-2 binnen wist te prikken. Dertig extra minuten waren nog om een beslissing te forceren.

In de verlenging probeerde Marcelo Diaz het namens HSV met een schot van afstand, die maar net over ging. In de tweede helft van de verlenging kwam Carl Zeiss Jena vervolgens voor de derde keer deze middag op voorsprong, dankzij een doelpunt van Johannes Pieles. HSV wist zich meer niet terug te vechten en kan zich volledig richten op de competitie.

Het was niet best, maar Borussia Dortmund heeft de tweede ronde gehaald. Pierre-Emmerick Aubameyang scoorde halverwegde de eerste helft de 0-1 tegen Chemnitzer FC. Kort voor tijd besliste Henrik Mkhitaryan het duel met de 0-2.

Gertjan Verbeek zet de goede start met VfL Bochum in de 2. Bundesliga voort met een klinkende zege in de beker. FSV Salmrohr hield lang stand, maar na veertig minuten opende Simon Terrode de score. Na rust scoorde hij nog eens twee keer. Marco Terrazzino maakte het karwei af door de 0-4 en 0-5 te scoren. Bij Bochum viel Giliano Wijnaldum halverwege de wedstrijd in, hetgeen zijn debuut betekende.