Van Barneveld komt te laat op stoom tegen Hamilton

Vanavond worden de laatste wedstrijden gespeeld in de eerste ronde van de World Matchplay in Blackpool. Raymond van Barnveld speelt in de laatste partij van de avond tegen Andy Hamilton. Ook titelverdediger Phil Taylor verschijnt aan de oche en speelt tegen John Henderson. Dit bericht krijgt steeds een een update, wanneer er een wedstrijd afgelopen is. 

Robert Thornton (10) 7-10 Keegan Brown

De eerste leg was voor Thornton, waarna jeugdwereldkampioen Brown vijf legs op een rij pakte. Thornton vocht zich terug en halverwege de partij stond het 6-4 voor Brown. The Thorn kon de break niet meer wegwerken. Brown won met 10-7. 

De 22-jarige Brown die debuteerde had een gemiddelde van 97, waar Thornton blef steken op bijna 93. The Thorn nam voor de zesde keer deel aan dit toernooi en wist nog nooit een partij in blackpool te winnen. 


Dave Chisnall (7) 13-11 Jamie Caven

Een zeer spannende wedstrijd tussen Chisnall en Caven. Het ging tot 4-4 gelijk op voordat Chisnall een gat van twee legs kon slagen. Caven herstelde zich direct en trok de stand weer gelijk. Het werd 9-9 waardoor er met twee legs verschil gewonnen moest worden.

Het werd 11-11 en in die leg kreeg Chizzy genoeg kansen van Caven om op voorsprong te komen. Chisnall gooide 140, 180 en 135 om 46 over te laten. Na vier gemiste pijlen voor de wedstrijd trof hij dubbel acht wel won de partij. Chisnall speelt in de volgende ronde tegen Brown. 

Phil Taylor (2) 10-2 John Henderson

Taylor had totaal geen tegenstand van John Henderson. Het werd 10-2 voor de wereldkampioen. 

Raymond van Barneveld (15) 7-10 Andy Hamilton

Van Barneveld mocht beginnen opende goed, maar liet vier kansen liggen op de dubbel. Hamilton profiteerde en gooide 96 uit. The Hammer ging door en had ook een problemen met een 156-finish. In leg drie is het Barney die profiteerde van gestuntel van Hamilton, maar de Engelsman zette met een 68-finish orde op zaken. Van Barneveld hield de aansluiting door 74 uit te gooien (3-2). 

Hamilton hield zijn eerste leg na de pauze en brak daarna Van Barneveld opnieuw om 5-2 voor te komen. Het gemiddele van de Hagenaar was momenteel 86. Ook in leg negen kon Van Barneveld zijn leg niet houden en The Hammer hield zijn eigen leg waardoor het bij de tweede pauze 8-2 stond. Naast een laag gemiddelde kon hij ook de dubbels nauwelijks vinden, slechts twee van de elf pogingen waren raak. 

Van Barneveld kon eindelijk in het derde deel van de partij eindelijk de dubbel vinden en het lukte hem om één break ongedaan te maken om op 8-4 te komen. Het werd 8-5 voordat Hamilton met een 91-finish weer leg kon pakken. Hamilton stond op 156 terwijl Barney op 216 stond. Het lukte Hamilton niet op dat uit te gooien, waardoor Van Barneveld kon profiteren (9-6). De zenuwen leken bij de Engelsman te hebben toegeslagen, want The Hammer begon plots matig te gooien. De Nederlander profiteerde er van en kwam op 9-7. 

Toch herstelde Hamilton zich op tijd en gooide de partij met dubbel negen in het slot. Hij versloeg Van Barneveld met 10-7 en treft Taylor in de volgende ronde. Deze nederlaag kan voor Van Barneveld grote consequenties hebben. Hij kan uit de top zestien van de wereldranglijst vallen en dan zou hij de World Grand Prix mis kunnen lopen.