Haagse imam: vrouwelijkheid is een belediging en homo's zijn vies

Terwijl half Nederland zijn facebookprofiel nog steeds als de regenboog laat kleuren omdat het machtigste land ter wereld eindelijk een beschaafd inzicht gekregen heeft, laat een andere 'Nederlander' zien dat niet iedereen mentaal toe is aan de 21-ste eeuw. Op Memri TV is een fijn filmpje opgedoken over wat er zoal gepredikt wordt in een Haagse moskee.

De hoofdrolspeler van het filmpje is de omstreden imam Fawaz Jneid. Dit toonbeeld van segregatie kwam al eerder in het nieuws toen hij zowel Theo van Gogh als Aayan Hirshi Ali kanker toewenste. Hij verdedigt tevens het standpunt dat moslims geen compassie zouden moeten tonen richting de slachtoffers van de slachtpartij op de Charly Hebdo-redactie.

Het beeldmateriaal is van een preek van twee weken geleden. Dit alles middenin de maand waarin moslims extra aandacht schenken aan verdraagzaamheid, vrijgevigheid, liefdadigheid en saamhorigheid: de ramadan.

Jneid (z'n naam klinkt net zo beroerd als zijn persoonlijkheid) begint in het filmpje met het verbaal affikken van homo's: ze zijn vies. Op subtiele wijze laat hij blijken dat het prima is dat moslims poep hebben aan aardse wetten.

"Zelfs wanneer alle wetten van de wereld zeggen dat dit is toegestaan en legaal is; het is onzuiver en gruwelijk", spuugt de Imam in de microfoon. De man is er blijkbaar van overtuigd dat wanneer je zo hard mogelijk gilt, iemand 'meer' gelijk heeft.

"Het westen wil dit", vervolgt het haatkonijn. "Ze willen dat islamitische geleerden worden samengebracht met hoeren en homo's. En vervolgens zouden ze elkaar moeten respecteren", waarna Jneid een tirade begint dat de profeten en de Koran niet voor Mo met een lange achternaam op de aarde verschenen zijn. "Het is ondenkbaar dat er een dag komt waarop religieuze geleerden of zelfs huis, tuin en keuken-moslims zouden zeggen: ze hebben hun bestaansrecht!" (Vrije vertaling MV).

Daarna zijn ongesluierde hoeren vrouwen aan de beurt. "Hoe kan je moslimdames wijsmaken dat er niets mis is met jezelf op te maken en ongesluierd over straat te gaan? Daarna gaan ze naar manifestaties en laten zich van alles wijsmaken door verdorven oude vrouwen. Vervolgens zullen ze zeggen: 'Wij eisen onze rechten. Wij willen de kleren dragen die wij leuk vinden'".

Volgens Jneid mogen vrouwen dragen wat ze willen, maar mag dit niet gaan ten koste van de gevoelens van anderen. "Wanneer een vrouw geen sluier draagt, helemaal opgetut en ze veel van haar lichaam laat zien, dan wandelt ze over de gevoelens van mannen heen. Niemand heeft het recht een ander zo te beschadigen!"

Eerder vandaag zette België een haatimam het land uit. Het filmpje is hier te zien.

'Omstreden imam naar conferentie Almere' (Foto: ANP)
'En elke vrijdag moet iedereen gratis ijs krijgen!