Doden bij ongeluk met bus vol Nederlanders

Door een ongeval met een bus van reisorganisatie TUI, met Nederlandse toeristen, in Portugal zijn vermoedelijk drie mensen om het leven gekomen. Ook raakte een groot aantal mensen gewond, aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

Over het ongeval in de Algarve is nog veel onduidelijk, maar volgens de woordvoerster wijst de eerste informatie op drie doden en 29 gewonden. Het is nog niet bekend of het in alle gevallen gaat om Nederlanders, maar omdat er veel Nederlandse toeristen in de bus zaten, is die kans groot.

"Onze mensen in Portugal houden zich bezig met de gevolgen van het ongeval", aldus de woordvoerder, die niet kan uitsluiten dat het aantal doden nog oploopt. Het ministerie kan nog niets zeggen over de precieze toedracht van het ongeval.

Updates:

Een team van de Alarmcentrale SOS International vertrekt naar Portugal om de slachtoffers van het busongeluk bij te staan. Dat heeft een woordvoerder donderdag laten weten. ,,We zijn nu een team aan het formeren en dat zal zo snel mogelijk naar Portugal reizen om daar de mensen bij te staan.''

Volgens de informatie van SOS International zaten er nog 34 mensen in de bus. Vijftien of zestien mensen waren al bij hun hotel afgeleverd.

Inmiddels is een telefoonnummer geopend voor familieleden die informatie willen over de slachtoffers van het busongeluk. Het telefoonnummer is 0800-0990099.

Het ongeluk met de Nederlandse toeristenbus gebeurde vlak na middernacht Nederlandse tijd. De bus was op weg van het vliegveld Faro naar de plaats Portimao, om de reizigers naar hun hotel te brengen. In de bus zaten 34 gasten van TUI Nederland. Zij waren net geland met Arkefly vlucht OR697 op de luchthaven van Faro. Deze vlucht vertrok woensdag om 19.20 uur vanaf Schiphol en landde om 21.20 uur (Portugese tijd), aldus de verklaring.

Ruim 120 hulpverleners zijn donderdag betrokken bij de hulp aan de slachtoffers van het busongeluk in Portugal. Dat heeft de landelijke hulpdienst ANPC in de Portugese media laten weten.

Er zijn in totaal 49 voertuigen en twee helikopters ingezet. Op de plek van het ongeval is in een gele tent een noodhospitaal ingericht waar slachtoffers worden behandeld. Er is ook een psychologisch hulpteam ingezet.

De bus waarin de Nederlandse toeristen werden vervoerd was volgens de Portugese media van de maatschappij Frota Azul.

Update 07:47

Naast 3 doden zijn er 26 gewonden. Van hen zijn er 3 ernstig aan toe. 11 gewonden hebben na behandeling het ziekenhuis alweer verlaten. Dat zegt de woordvoerster van reisorganisatie TUI.

Doden bij ongeluk met bus vol Nederlanders
Doden bij ongeluk met bus vol Nederlanders (Foto: ANP)