BDO-Darter Adams accepteert uitnodiging Grand Slam of Darts

Darter Martin Adams doet in november mee aan de Grand Slam of Darts. Dat de drievoudig wereldkampioen van de BDO meedoet aan het PDC-toernooi is bijzonder, want Wolfie heeft in het verleden altijd een uitnodiging voor de GSOD afgeslagen. 

Adams was in het verleden kritisch op de PDC. Hij vond dat het bij de PDC meer ging om de entertainment, dan om het darten. Tot ieders verbazing doet hij dit keer toch mee. Achter de schermen zijn de afgelopen periode gesprekken gevoerd tussen de BDO en PDC over de Grand Slam en zo blijkt met succes. 

De Grand Slam of Darts is een toernooi van de PDC, waarbij altijd spelers van de BDO werden uitgenodigd om mee te doen. Tijdens de komende editie zullen de PDC en BDO meer samenwerken aan het evenement. 24 darters van de PDC en acht darters van de BDO zullen aan de oche verschijnen. De winnaars en finalisten van de grote toernooien worden uitgenodigd voor de Grand Slam. 

Momenteel weten Gary Anderson, die het WK en de Premier League 2015 op zijn naam schreef, Michael van Gerwen, die de sterkste was tijdens de Masters en het UK Open, Phil Taylor, die zijn titel zal verdedigen in Wolverhampton, en Adrian Lewis, die afgelopen weekend de World Cup of Darts samen met Taylor op zijn naam schreef, zich verzekerd van een plek. Ook Raymond van Barneveld, die de finale van de Masters wist te bereiken, Keegan Brown, die het WK jeugd won, Peter Wright, Dave Chisnall en Rowby-John Rodriguez zullen aanwezig zijn.

Tijdens de World Matchplay, World Grand Prix, European Championship en de ranglijst van de World Series of Darts zullen er ook nog acht plaatsen te vergeven zijn. De overige plekken bij de PDC zullen worden opgevuld door een kwalificatietoernooi. 

Namens de BDO zijn wereldkampioen Scott Mitchell, runner up Adams, World Masters-winnaar Martin Phillips en World Trophy-winnaar Geert de Vos al gekwalificeerd. Ook de BDO zal nog kwalificatietoernooien organiseren voor de overige vier tickets. De Nederlandse Dartbond (DNB) heeft al aangekondigd dat zij een kwalificatietoernooi mogen organiseren

Het toernooi heeft plaats van 7 tot en met 15 november in Wolverhampton. De Grand Slam zal ook voor het eerst meetellen voor de wereldranglijst.