Stanley Cup voor Chicago Blackhawks

De ijshockeyers van Chicago Blackhawks hebben maandag (plaatselijke tijd) de Stanley Cup veroverd. Met een zege van 2-0 op Tampa Bay Lightning in de zesde wedstrijd uit de finale brachten de Blackhawks de eindstand in de best-of-seven op 4-2.

Met de overwinning bemachtigde de club de begeerde trofee die behoort bij het kampioenschap in de Amerikaanse profliga NHL. Het is de derde keer in zes seizoenen dat Chicago Blackhawks de Stanley Cup verovert en de zesde keer in de clubhistorie.

Duncan Keith opende in de 38e minuut de score. De verdediger werd na afloop tot meest waardevolle speler van de play-offs om de Stanley Cup uitgeroepen. Het was de eerste keer sinds 2007 dat een speler uit de laatste linie die onderscheiding kreeg. De erelijst van Keith telt nu drie Stanley Cups met Chicago en twee olympische titels met Canada.

Patrick Kane besliste het duel met Tampa Bay Lightning, de kampioen van 2004, voor eigen publiek met de tweede treffer vijf minuten voor het einde van de wedstrijd.