Fischer schiet Denemarken langs Montenegro, Noorwegen-Zweden onbeslist

Ajacied Viktor Fischer heeft Denemarken maandag met een benutte strafschop in de slotfase aan de winst geholpen in de oefenwedstrijd tegen Montenegro. De Denen kwamen in Viborg na een kwartier op achterstand door een doelpunt van Manchester City-speler Stevan Jovetic. Oud-Ajacied Christian Eriksen van Tottenham Hotspur bracht de thuisploeg halverwege de tweede helft langszij, waarna Fischer vier minuten voor tijd 2-1 maakte.

Denemarken staat met zeven punten uit vier duels tweede in de EK-kwalificatiegroep, twee punten achter koploper Portugal. Albanië is op doelsaldo derde. Denemarken speelt zaterdag thuis tegen Servië, dat met één punt op doelsaldo boven hekkensluiter Armenië staat.

Montenegro staat met vijf punten uit vijf duels vierde in de groep achter koploper Oostenrijk (dertien punten), Zweden (negen) en Rusland (acht). De ploeg speelt zondag uit tegen Zweden.

Turkije heeft maandag een simpele oefenzege geboekt op Bulgarije. De ploeg won in Istanbul met 4-0. Turkije speelt vrijdag in de EK-kwalificatiepoule van Nederland tegen hekkensluiter Kazachstan (uit).

Turkije, met vijf punten vierde in de EK-kwalificatiegroep, nam na rust snel afstand van de Bulgaren. Hakan Çalhanoglu van Bayer Leverkusen (2x) en Burak Yilmaz scoorden in de eerste tien minuten van de tweede helft. De Galatasaray-aanvaller had tien minuten voor tijd nogmaals succes.

Turkije heeft in de EK-kwalificatiepoule twee punten minder dan nummer drie Oranje. De tegenstander van vrijdag Kazachstan haalde uit de eerste vijf duels één punt. Bulgarije staat in groep H achter koploper Kroatië (dertien punten), Italië (elf) en Noorwegen (negen) eveneens vierde met vijf punten en speelt vrijdag uit tegen hekkensluiter Malta (één punt).

De Scandinavische derby tussen Noorwegen en Zweden is maandag geëindigd in een gelijkspel. Het oefenduel in Oslo eindigde zoals het begon: 0-0. Noorwegen staat met negen punten uit vijf duels derde in de EK-kwalificatiegroep achter koploper Kroatië (dertien punten) en Italië (elf). De Noren spelen vrijdag thuis tegen nummer vijf Azerbeidzjan (drie punten).

Malta, met één punt hekkensluiter in die poule, won maandag thuis een oefenwedstrijd tegen Litouwen met 2-0 dankzij een doelpunt van Paul Fenech na een uur spelen en een goal van Alfred Effiong tien minuten voor tijd.

Zweden staat met negen punten tweede in de EK-kwalificatiegroep achter koploper Oostenrijk (dertien punten) en voor nummer drie Rusland (acht). Zweden speelt zondag thuis tegen Montenegro, dat maandag een oefenduel met Denemarken met 2-1 verloor.