Ritzege Kennaugh in Critérium du Dauphiné

Peter Kennaugh heeft de eerste etappe gewonnen van het Critérium du Dauphiné. De 25-jarige Brit van Sky reed in de slotfase van de rit naar Albertville weg uit een kopgroepje en bleef daardoor nog als enige het jagende peloton voor. Hij is ook de eerste leider in de voorbereidingskoers op de Tour de France

Björn Thurau en Daniel Teklehaimanot waren de laatste twee die overbleven van een kopgroep van vier, die ruim zeven minuten voorsprong hadden gekregen. Op de laatste beklimming van de Côte du Villard reed de Duitser Thurau weg van zijn metgezel en kreeg een groepje met Oss (BMC), Kennaugh (Sky), Grivko (Astana), Izagirre (Movistar) en Wyss (IAM) achter zich aan, die vanuit het peloton waren weggereden. Op drie kilometer van de finish kwamen de voorste twee groepen bij elkaar, maar het peloton zat hen op de hielen.

Daarop besloot Peter Kennaugh het nog alleen te proberen en wist knap het aanstormende peloton voor te blijven. Op twee seconden werd Sasha Modolo tweede, voor Edvald Boasson Hagen.