China: schip met 450 passagiers gezonken

In China is een passagiersschip gezonken dat ruim 450 mensen aan boord had, meldt de NOS. Tot nu toe zijn dertig mensen gered, onder wie de kapitein en een machinist. Zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen; honderden mensen zijn nog vermist.

Het schip, Eastern Star genaamd, voer maandagavond op de Yangtze-rivier in de provincie Hubei van Nanjing naar Chongqing. Het kwam in een storm terecht. Aan boord waren vooral toeristen in de leeftijd van 50 tot 80. Ze maakten deel uit van een georganiseerde reis. In totaal waren 458 mensen aan boord, onder wie 47 bemanningsleden. De kapitein is aangehouden en wordt verhoord door de politie. Hij zou hebben verklaard dat het schip werd getroffen door een tornado.

Meer dan duizend politieagenten en reddingswerkers proberen om mensen te redden, maar de werkzaamheden worden bemoeilijkt door sterke wind en hevige regenval. De afgelopen 24 uur is er 15 centimeter regen gevallen in het gebied. Het slechte weer houdt voorlopig aan. Hulpverleners hebben uit de romp van het schip geluiden van overlevenden gehoord.

De Chinese premier Li Keqiang is onderweg naar de rampplek.