Riedewald langer bij Ajax

Verdediger Jaïro Riedewald heeft maandag zijn contract bij Ajax verlengd. De achttienjarige speler tekende bij tot medio 2019. De nieuwe verbintenis gaat met terugwerkende kracht op 1 maart van dit jaar in. Zijn oude contract had een looptijd tot de zomer van 2018.

De geboren Haarlemmer meldde zich in 2007 bij de jeugdopleiding van Ajax. In december 2013 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht in de bekerwedstrijd bij IJsselmeervogels (0-3). Riedewald kwam tot dusver 31 keer in het eerste elftal van Ajax uit.

"Er spreekt vertrouwen uit dat ik nu alweer mijn contract kan verlengen”, zegt de 18-jarige Riedewald. "Ik heb de afgelopen periode veel wedstrijden gespeeld, veel bij de selectie gezeten. Dit wil ik doorzetten. Gewoon mijn eigen 'ding' blijven doen en laten zien wat ik kan."

Marc Overmars is duidelijk over de contractverlenging. "Jairo heeft weer wat stapjes gemaakt op de ladder”, aldus de directeur voetbalzaken. "Het is een fysiek sterke jongen, die ook nog eens heel goed kan voetballen. Hij is gewoon heel gewoon goed bezig, en wij hebben er ontzettend veel vertrouwen in dat hij gaat slagen bij Ajax.”

Jaïro Riedewald tot en met 2019 in het shirt van Ajax. (PRO SHOTS/Erwin Spek)
Jaïro Riedewald tot en met de zomer van 2019 te zien in het shirt van Ajax. (PRO SHOTS/Erwin Spek)