Van Gerwen boekt tiende toernooizege van 2015

Michael van Gerwen blijft de zeges aan elkaar rijgen. Mighty Mike won in Coventry Player Championship 6 door in de finale James Wade met 6-5 te verslaan. The Machine gooide in de vierde leg een negendarter, het echter was niet genoeg om te winnen. Er was ook een perfecte leg voor Devon Petersen. Hij gooide een negendarter in de eerste ronde tegen Ronny Huybrechts. 

Van Gerwen won in de eerste twee ronden van Tim Martin en Cristo Reyes. In de derde ronde ging Raymond van Barneveld eraan (6-2). Vervolgens won hij van Dave Chisnall (6-3) en Devon Petersen (6-0). Van Gerwen won in de halve finale van zijn landgenoot Benito van de Pas (6-3). Wade won op weg naar de finale van Josh Payne, Robert Owen, Mark Webster, Steve Beaton, Brendan Dolan en Ian White. De finale ging gelijk op. Van Gerwen mocht de partij beginnen, er vielen geen breaks waardoor Van Gerwen de finale met 6-5 won. 

Van de Pas deed met een plek in de halve finale ook goede zaken om zich te plaatsen voor het World Matchplay. Jermaine Wattimena haalde vandaag in Coventry de vierde ronde. Van Barneveld en Mike Zuydwijk werden in de derde ronde uitgeschakeld. Vincent van der Voort won één wedstrijd. Jeffrey de Zwaan, Joey ten Berge, Jan Dekker, Jelle Klaasen, Dirk van Duijvenbode en Christian Kist werden direct in de eerste ronde uitgeschakeld.  

Het is al weer de tiende toernooizege voor Van Gerwen dit kalenderjaar. Dit zouden er twaalf kunnen worden. Zaterdag en zondag worden in Coventry ook nog Player Championship 7 en 8 gespeeld. De dagwinnaar gaat naar huis met 10.000 Britse pond (13.500 euro). De verliezend finalist pakt de helft.

Michael van Gerwen al tien keer de beste in 2015. (PRO SHOTS/Actionimages)
Michael van Gerwen al tien keer de beste in 2015. (PRO SHOTS/Actionimages)

Uitslagen - Player Championship 6 - vanaf achtste finales

Achtste finales
Michael van Gerwen 6-3 Dave Chisnall
Devon Petersen 6-3 Simon Whitlock
Jonny Clayton 6-3 Mark Barilli
Benito van de Pas 6-2 Keegan Brown
James Wade 6-1 Steve Beaton
Brendan Dolan 6-3 Jermaine Wattimena
Andy Boulton 6-2 Andy Parsons
Ian White 6-2 Jamie Lewis

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-0 Devon Petersen
Benito van de Pas 6-1 Jonny Clayton
James Wade 6-3 Brendan Dolan
Ian White 6-5 Andy Boulton

Halve finales
Michael van Gerwen 6-3 Benito van de Pas
James Wade 6-5 Ian White

Finale 
Michael van Gerwen 6-5 James Wade 

Alle uitslagen zijn hier te vinden.