"Geen Formule 1-race in maart 2016"

Melbourne houdt traditioneel de eerste Formule 1-race van het seizoen in het midden van maart. Dit is zo sinds 1996, alleen onderbroken door de seizoenen 2006 en 2010. Komend seizoen zal de race echter plaatsvinden op 3 april.

Dit zou echter niet ten koste gaan van de status van de Australische Grand Prix als eerste race van het seizoen, maar van de tijd die de teams hebben tussen verschillende races, meldt Autosport.com. Er zit nu een gat van drie weken tussen de Grand Prix van Bahrein en die van Spanje, maar in de nieuwe kalender zouden dit soort gaten niet langer de bedoeling zijn.

Volgens algemeen directeur van de Australische Grand Prix Andrew Westcott is de verschuiving gunstig omdat een vroegere starttijd daardoor tot de mogelijkheden behoort. Er is echter nog geen officiele verklaring voor de verplaatsing, aldus Autosport.com.

Het zou voor het eerst sinds jaren kunnen zijn dat het seizoen niet in maart start. De Grote Prijs van Australie werd sinds 1996 altijd in maart verreden, met uitzondering van 2006, maar toen was de seizoensstart in Bahrein wel in maart. Van 1989 tot 1995 was de seizoensstart ook in maart, maar dan in Brazilie, Zuid-Afrika of de Verenigde Staten. In 1988 startte het seizoen ook in april.