HTM-bestuurders gaan meetoeteren met politie

De bestuurders van het Haagse vervoersbedrijf HTM grijpen vrijdag de acties van de politie voor een betere cao aan om hun eigen eisen voor betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten. Vanaf 11.54 uur gaan ze met de trams en bussen zes minuten lang toeteren. De vakbonden hebben geen akkoord kunnen bereiken over een nieuwe cao. Een ultimatum aan de directie om in te gaan op de eisen is donderdag om 08.00 uur verlopen.

De vakbonden gaan zich nu beraden op acties. "We denken vooralsnog aan publieksvriendelijke acties. Aanstaande vrijdag om 11.54 uur zijn we solidair met de acties van de politie."

CNV Vakmensen eist een loonsverhoging van 2,5 procent en een scholingsbijdrage van 0,5 procent. FNV Vervoer vraagt een loonsverhoging van 900 euro per jaar, omgerekend bijna 3 procent. HTM biedt wel een loonsverhoging, maar wil deze vooral betalen van het geld dat vrijkomt door de verlaging van de pensioenpremies. "De bekende sigaar uit eigen doos", vinden de onderhandelaars, want dit geld zou al ten goede komen aan de werknemers.