Prinses Viktória helpt Save the Children

Kinderrechtenorganisatie Save the Children heeft prinses Viktória de Bourbon de Parme benoemd tot beschermvrouwe. Viktória volgt in die functie prinses Juliana op, de grootmoeder van haar echtgenoot prins Jaime. Juliana stond in 1980 aan de wieg van Save the Children in Nederland en was tot haar overlijden erevoorzitter van de kinderrechtenorganisatie.

Prinses Viktória zal zich in gaan zetten voor de rechten van kinderen wereldwijd, zo laat Save the Children weten. Prinses Viktória: "Ik ben zelf vorig jaar moeder geworden en realiseer me sindsdien nog meer hoe kwetsbaar kinderen zijn. Save the Children is 's werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie, die zowel noodhulp als structurele hulp verleent in ruim 124 landen. Het is voor mij een grote eer dat ik dit werk mag ondersteunen."

Ter voorbereiding op haar nieuwe functie reisde de in Hongarije geboren prinses Viktória naar sloppenwijken in India. Prinses Viktória: "De reis naar India heeft mij diep geraakt. De leefomstandigheden in de sloppenwijken zijn zwaar. Kinderen zijn ondervoed, gaan niet naar school en worden geconfronteerd met bedreigende situaties. De projecten die we hebben bezocht, pakken al deze verschillende problemen aan. Het was mooi om te zien dat met aandacht voor gezondheid, scholing en veiligheid de ruimte ontstaat voor de kinderen om zichzelf te ontwikkelen."