Advocaat boekt eerste zege met Sunderland

De Wear-Tyne derby is een prooi geworden voor Sunderland. Een goal van Jermain Defoe bleek beslissend: 1-0. Sunderland won voor de vijfde keer op rij van Newcastle United en verschafte zichzelf zo enige lucht in de strijd om handhaving. The Black Cats passeerden Aston Villa en Hull City op de ranglijst en hebben nu drie punten voorsprong op nummer achttien Burnley.

Direct na afloop balde Sunderland-manager Dick Advocaat de vuisten, want de zege op de aartsvijand was broodnodig. Vlak voor rust haalde Defoe uit op het doel van Tim Krul. Zijn prachtige volley bleek onhoudbaar voor de Nederlander. Mooi was het allemaal niet in Sunderland, maar de passie en strijd aan beide kanten vergoedde veel. Steven Fletcher kwam een aantal keren dichtbij de 2-0. Tot een treffer leidde het niet en de spanning bleef tot het einde.

In de slotminuten was het nog even billenknijpen voor de thuisploeg. Daryl Janmaat verlengde een corner en de bal viel voor de voeten van Ayozé Perez. De Spanjaard zag zijn inzet echter over gaan. Ook Krul ging in de slotfase mee, maar Sunderland hield stand. Advocaat flikte zo zijn kunstje in de beladen derby.