Bankzitter Van der Vaart ziet HSV klop krijgen

Rafael van der Vaart zat negentig minuten op de bank op bezoek bij Bayer Leverkusen. De Oranje-international zag 'zijn' Hamburger SV opgerold worden: 4-0.

Het verschil werd al snel gemaakt. De thuisploeg drukte vanaf de eerste minuut en aaste op de openingstreffer. Na zeven minuten lag de bal in het netje. Johan Djourou poogde teamgenoot Westermann te bereiken met een pass, maar Karim Bellarabi zat er sluw tussen. De buitenspeler legde breed op Gonzalo Castro, die de score opende, 1-0.

De gasten uit Hamburg hadden voor rust niets in te brengen. De degradatiekandidaat kreeg geen enkele kans. Leverkusen was een stuk frisser en agressiever. Vlak voor de pauze werd de score verdubbeld door Stefan Kießling. Castro legde de bal perfect klaar voor de spits van Leverkusen, 2-0.

Diezelfde Kießling schroefde de cijfers een kwartier na de pauze verder op. Een hele makkelijke voor de aanvalsleider. Castro leek uit een voorzet van Lars Bendtner zijn tweede te maken, maar via de HSV-keeper en Djourou kwam het leder voor de voeten van Kießling, 3-0. Niet veel later maakte Castro wél zijn tweede.

De middenvelder van Leverkusen scoorde wederom op aangeven van Bellarabi, net als bij de openingstreffer: 4-0. Door de zege blijft Leverkusen bovenin meedoen. De club staat momenteel op de vierde plek in de Bundesliga. Voor HSV ziet het er slecht uit. De Duitse ploeg staat één punt boven de plek voor directe degradatie.

VfL Wolfsburg heeft zaterdag op eigen veld met 3-1 gewonnen van VfB Stuttgart. De nummer twee van de Bundesliga nam pas na rust afstand van de hekkensluiter, die wordt getraind door Huub Stevens. De Zwitser Ricardo Rodriguez was met twee treffers van grote waarde bij de thuisploeg.

Rodriguez benutte na 41 minuten een strafschop voor de 1-0. Drie minuten later bracht Martin Harnik de ploeg van Stevens alweer langszij: 1-1. Na ruim een uur spelen schoot Rodriguez uit een vrije trap zijn tweede van de middag binnen. André Schürrle bracht met nog een kwartier te spelen de eindstand op het scorebord. Bas Dost speelde het hele duel bij de thuisploeg, maar de kersverse international kwam niet tot scoren.