Hockeysters SCHC na shoot-outs voorbij Canterbury

Na Den Bosch hebben ook de hockeysters van SCHC zich vrijdag geplaatst voor de halve finale van de EHCCC. De ploeg uit Bilthoven, waar het toernooi georganiseerd wordt, had shoot-outs nodig om zich na de 2-2 in de reguliere speeltijd voorbij Canterbury te knokken. De shoot-outs eindigden in 0-2.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Echt gevaarlijk werden ze in het begin van de wedstrijd nog niet, al was Caia van Maaswakker via een strafcorner nog wel dichtbij de openingstreffer. Ook Canterbury mocht via een strafcorner ruiken aan een voorsprong, maar ondanks een scrimmage voor het doel ging de bal er niet in.

In de 26ste minuut was het wel raak, voor SCHC. De ploeg van Nettie van Maasakker sneed door de defensie van de Engelsen heen, waarna Carlien Dirkse van den Heuvel helemaal vrij voor het doel stond en de bal voor het intikken had: 0-1. Vlak voor rust kreeg Dirkse van den Heuvel ook nog eens de kans op 0-2, maar haar poging net binnen de cirkel stuiterde naast.

Dat gaf Canterbury de kans om nog voor rust op gelijke hoogte te komen. En dat gebeurde dan ook. SCHC kreeg bal niet weggewerkt uit de cirkel, waarna Jen Wilson toesloeg en er op slag van rust 1-1 van maakte.

In het derde kwart ging SCHC meteen op zoek naar de voorsprong. Na acht minuten was Van Maasakker er dichtbij, maar haar inzet uit een strafcorner ging net over. De grootste kans was echter voor Roost Drost, die een bal die het publiek bijna al telde er niet in kreeg, omdat ze oog in oog met de Engelse goalie Helen Fagg faalde.

Daarna bleef Stichtse de druk opvoeren. De 2-1 hing in de lucht en het was niet verwonderlijk dat die viel uit een strafcorner. Van Maasakker had al vier keer in het derde kwart mogen aanleggen en scoorde telkens niet, maar in de 52ste minuut zat ie er dan toch in.

De laatste tien minuten drong Canterbury steeds meer aan. Zes minuten voor tijd sloegen de Engelsen toe: uit een strafcorner maakte Grace Baldson de 2-2. Meteen zocht SCHC de aanval weer op en het publiek ging er achter staan, maar de verlossende 3-2 viel niet. Shoot-outs brachten redding.