Klaas Otto stapt op bij No Surrender

Misdaadjournalist John van den Heuvel maakte woensdagochtend bekend dat Klaas Otto definitief stopt als president van motorclub No Surrender. Klaas was de laatste tijd in het nieuws omdat hij een moordaanslag ternauwernood heeft overleefd.

Otto legt zijn functie neer omdat hij woensdag bij de politie een verklaring wil afleggen tegen Joop M, de man die in maart een aanslag op hem pleegde. En het afleggen van zo’n verklaring is volgens Van den Heuvel ‘onverenigbaar’ met het lidmaatschap van een motorclub. Een erecode die Otto niet wil schenden.

Eerder gingen er nog berichten dat de motorclub het zelf wilde oplossen zonder aangifte te doen. Otto gaat de zaak in de woorden van Van den Heuvel ‘strafrechtelijk een vervolg geven’. Dit betekent dat hij moet praten met de politie. En dus moet hij afstand nemen van No Surrender, zo legt hij uit. “Dat is nu eenmaal de mores in die wereld.”

Het vertrek van Klaas Otto als president van motorclub No Surrender betekent volgens misdaadverslaggever Van den Heuvel onder meer dat hij zijn titels moet inleveren. "Zijn jackje mag hij weliswaar houden, maar dit mag hij niet meer dragen." En in tochten van de motorclub is zijn plaats voortaan een plekje achteraan in de stoet.