Van Gerwen in halve finale UK Open, Wright verslaat Taylor

Michael van Gerwen heeft in het Engelse Minehead eenvoudig de halve finales weten te bereiken van de UK Open. In de kwartfinales versloeg hij de Zuid-Afrikaan Devon Peterson met 10-5.

Tegen Peterson gooide Van Gerwen opnieuw een hoog gemiddelde. Na de indrukwekkende 114,91 van een dag eerder tegen Kim Huybrechts kwam de nummer 1 van de wereld dit keer tot 106,6 gemiddeld per drie pijlen. Peterson kwam nog wel 2-3 voor, maar daarna was het Mighty Mike die de wedstrijd naar zich toe trok. 

Peter Wright heeft verrassend in de kwartfiales Phil Taylor weten te verslaan. Snakebite was met 10-6 te sterk voor The Power. Het opvallende was dat Taylor zowel een hoger gemiddelde als een hoger finishpercentage had dan Wright. 

Andrew Gilding staat voor het eerst in de halve finale van een major. Hij won in de kwartfinale met met 10-8 van Mensur Suljovic. De laatste halve finalist is Stephen Bunting. Hij versloeg Mervyn King met 10-6. 

Zondagavond worden de halve finales gespeeld. Bunting zal aantreden tegen Wright en Van Gerwen neemt het op tegen Gilding. Ook de finale zal vandaag nog worden gespeeld.