Doden bij veerbootongeluk Bangladesh

Een veerboot in Bangladesh met zo'n honderd passagiers aan boord is zondag gekapseisd op een rivier. Zeker zeven opvarenden zijn omgekomen, aldus de hulpdiensten.

De veerboot zou zijn geraakt door een vrachtschip dat ook op de rivier de Padma voer, zei een woordvoerder van de brandweer. Er is een reddingsoperatie op touw gezet en andere boten op de rivier helpen daarbij. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen precies worden vermist.

Ongelukken met veerboten komen vaker voor in Bangladesh en de boten hebben meestal geen passagierslijst. "Onze duikers hebben zes lichamen geborgen uit de gezonken pont en eerder hebben lokale mensen het lichaam van een kind gevonden", zei Zihad Mia, die de reddingsoperatie leidt.

Een passagier die het ongeluk overleefde zei dat veel mensen vast kwamen te zitten toen de boot zonk. "De passagiers op het dek hebben het overleefd, maar de mensen die binnen zaten kwamen vast te zitten." De passagier zei ook dat de pont in het midden werd geraakt door het vrachtschip.