Lodeweges blijft trainer Heerenveen

sc Heerenveen heeft het contract met trainer Dwight Lodeweges met één seizoen verlengd. Dat maakte de Friese eredivisionist woensdag bekend. Het contract van Lodeweges, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Heerenveen, liep komende zomer af. De coach presteert goed met zijn team dat momenteel zesde staat.

Lodeweges (57) is al zeventien jaar actief als trainer en werkte voor meerdere clubs in binnen- en buitenland. Voordat hij trainer werd, was hij profvoetballer bij Go Ahead Eagles en kwam hij uit in de Amerikaanse en Canadese competitie.

Dwight Lodeweges is ook komend seizoen trainer bij sc Heerenveen. (PRO SHOTS/Erik Pasman)
Dwight Lodeweges is ook komend seizoen trainer bij sc Heerenveen. (PRO SHOTS/Erik Pasman)

Voorzitter Jelko van der Wiel en manager voetbalzaken Hans Vonk van sc Heerenveen zijn ingenomen met de contractverlenging van Dwight Lodeweges. "Er is een prima samenwerking en we zijn tevreden over de ontwikkeling onder zijn leiding. De recente prestaties bewijzen dat Dwight met Heerenveen op de juiste weg is."

De contractverlenging maakt Dwight Lodeweges trots en blij. "Het is mooi om nog een jaar door te gaan. Ik kan hier prima mijn werk doen en heb ook schik in mijn werk. We hebben de beschikking over een jonge en mooie groep waar nog veel rek in zit. Als technische staf zijn we nog lang niet klaar."