Zidane: "Ronaldo is een alien"

Cristiano Ronaldo is in deze voetbalwereld uniek. Dat zegt Zinedine Zidane in een interview met het Duitse Welt am Sonntag.

Een maand geleden werd Ronaldo voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste speler ter wereld. De Portugees troefde bij de verkiezing onder meer doelman Manuel Neuer af. "Hij is fantastisch, een fenomeen tussen de palen. Maar Ronaldo is echt van een andere planeet", aldus Zidane.

"Ronaldo is een alien. Wat hij doet is uniek." De 30-jarige vedette van Real Madrid won met een overmacht van de stemmen de Ballon d'Or. Lionel Messi eindigde op plaats twee en Neuer werd derde. De laatste zeven jaar ging de Gouden Bal telkens naar Ronaldo of Messi.

Binnenkort staat Ronaldo met de Koninklijke in de Champions League tegenover Schalke 04. Vorig jaar ontmoetten beide teams elkaar ook in de achtste finales, waarin Real met 6-1 en 3-1 veel te sterk was. Zidane vindt echter dat de Spanjaarden hun Duitse tegenstander niet moeten onderschatten.

"Ik zou graag zeggen dat Schalke geen enkele kans heeft en dat Real al in de kwartfinales staat, maar vooral in de knock-outfase kan van alles gebeuren", aldus de Fransman. "Een underdog kan altijd boven zichzelf uitstijgen. Je moet voorzichtig zijn, vooral tegen een Duitse ploeg." Zidane is zelf coach van de beloften van Real.