AS Roma met moeite naar zege in Cagliari

AS Roma mag blijven hopen op de Italiaanse titel dankzij een moeizame 1-2 zege bij degradatiekandidaat Cagliari. Het duel werd pas in de slotminuten beslist.

Trainer Rudi Garcia miste op Sardinië de nodige spelers. Kostas Manolas en Alessandro Florenzi konden niet spelen vanwege schorsingen, terwijl Daniele De Rossi, Leandro Castan en Juan Iturbe met blessures kampen. Gervinho speelt bovendien zondag met Ivoorkust de finale van de Afrika Cup.

Ondanks de vele afwezigen ging Roma bij Cagliari wel meteen in de aanval. Gianfranco Zola, de coach van de thuisploeg, liet zijn team terugzakken. Daniele Verde zag een afstandsschot over het doel gaan, waarna Cagliari toch meer controle over het duel kreeg.

Keeper Morgan De Sanctis moest na bijna twintig minuten ingrijpen bij een schot uit een moeilijke hoek van Duje Cop. De openingstreffer was daarna echter toch voor de Romeinen. Na 37 minuten namen de bezoekers een vrije trap heel snel, waardoor Verde uiteindelijk Adem Ljajic in stelling kon brengen: 0-1.

Cagliari moest na de pauze in aanvallend opzicht dus meer laten zien om minimaal een punt te pakken. Het werd kort na rust gevaarlijk via Luca Rossettini. De Italiaanse verdediger legde de bal fraai klaar voor een volley, die net op het dak van het Romeinse doel belandde.

Nadat Rossettini even later weer dicht bij een treffer kwam, dit keer uit een vrije trap, greep Rudi Garcia in. De coach van Roma wisselde Francesco Totti voor Antonio Sanabria. De beste kansen waren echter nog steeds voor Cagliari. Cop had na 78 minuten moeten scoren, maar hij schoot van dichtbij over.

Het bleek een dure misser te zijn, want zeven minuten verdubbelde AS Roma de score. Leandro Paredes, ingevallen voor Ljajic, leek via de binnenkant van de paal de wedstrijd te beslissen. De 1-2 van Paul-José Mpoku kwam daarna te laat. Roma houdt daardoor zeven punten achterstand op koploper Juventus, dat zaterdag van AC Milan won.