N.E.C. profiteert van nederlaag FC Eindhoven

N.E.C. is vrijdag weer een stap dichter bij de titel in de Jupiler League gekomen. De ploeg van trainer Ruud Brood zette de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard om in een overtuigende overwinning: 0-3. Naaste belager FC Eindhoven verloor de topper tegen Roda JC met 2-0, waardoor NEC nu aan kop van de ranglijst een voorsprong van twaalf punten heeft.

De club uit Nijmegen kwam in Sittard na ruim een half uur op voorsprong via Christian Santos, die zijn dertiende van het seizoen maakte. Anthony Limbombe en Alireza Jahanbakhsh voerden de score in de tweede helft op. Roda JC kwam in punten op gelijke hoogte met FC Eindhoven door het onderlinge duel te winnen. Mitchel Paulissen en Bart Biemans maakten tussen de 59e en 62e minuut het verschil in het Jan Louwers-stadion.

Sparta Rotterdam won thuis met 4-1 van MVV. Bij FC Den Bosch begon de nieuwe trainer René van Eck met een zege. Uit bij hekkensluiter RKC Waalwijk werd met 3-0 gewonnen. FC Oss was in eigen huis Helmond Sport met 3-1 de baas en Almere City FC won op bezoek bij Jong FC Twente met 3-0.

FC Volendam en Jong Ajax speelden vrijdag ook tegen elkaar, maar door een stroomstoring lag die wedstrijd een tijdje stil. Na een 3-3 ruststand won Jong Ajax aan de Dijk met 4-3. Django Warmerdam scoorde in de 87e minuut de winnende treffer. Achilles '29 - Telstar en De Graafschap - VVV-Venlo waren afgelast.