Chelsea presenteert Cuadrado, Wolfsburg heeft Schürrle binnen

Chelsea heeft maandag zoals verwacht Juan Cuadrado gepresenteerd als opvolger van André Schürrle. De Duitser was amper de deur uit (naar Wolfsburg) toen de Londense club de transfer van de Colombiaan bekendmaakte. De 26-jarige aanvaller ondertekende een contract voor vierenhalf jaar. Fiorentina krijgt naar verluidt een transferbedrag van 33 miljoen euro.

Cuadrdado speelde in Italië eerder bij Udinese en Lecce voor hij in 2012 naar Fiorentina vertrok. Het eerste seizoen speelde hij nog op huurbasis in Florence, in 2013 kochten de Florentijnen hem.


Crystal Palace heeft maandag Wilfried Zaha na een huurperiode definitief teruggehaald. De vleugelaanvaller, met zowel een Engels als Ivoriaans paspoort, heeft bij zijn oude club een contract voor vijfenhalf jaar ondertekend. "Blij nu voor goed terug te zijn", twitterde hij.

Manchester United, waar de rechtsbuiten niet in de plannen van trainer Louis van Gaal voorkwam, krijgt zo'n 4 miljoen euro voor Zaha. De club liet maandag ook Marnick Vermijl gaan. De 23-jarige Belgische verdediger, vorig seizoen uitgeleend aan NEC, verkast naar Sheffield Wednesday. Hoeveel the Owls voor hem betalen is niet bekendgemaakt.


VfL Wolfsburg heeft André Schürrle binnen. De Bundesligaclub kwam maandag eindelijk met Chelsea tot overeenstemming over de transfer van de Duitse international. De aanvaller maakte deel uit van de Mannschaft die in Brazilië wereldkampioen werd. Volgens Duitse media betaalt Wolfsburg 32 miljoen euro voor Schürrle.

De terugkeer van 24-jarige Schürrle naar zijn vaderland zet in Londen de deur open voor Juan Cuadrado. De verwachting is dat Chelsea de komst van de Colombiaan van Fiorentina nu ook snel bekendmaakt.


Borussia Mönchengladbach heeft het contract met Granit Xhaka maandag met vier jaar verlengd. De Zwitserse international ligt nu tot medio 2019 vast bij de Bundesligaclub, met een optie voor nog een extra seizoen. "Granit heeft zich in de tweeënhalf jaar dat hij bij ons is geweldig ontwikkeld. Hij is een heel belangrijke speler geworden in ons team", lichtte technisch directeur Max Eberl toe.

Xhaka, die als negentienjarig talent overkwam van FC Basel, vertelde dat hij zich thuis voelt bij Gladbach en nauwelijks bedenktijd nodig had om zijn handtekening te zetten onder een nieuwe, langdurige verbintenis.