Del Potro struikelt in kwartfinale Sydney

Voor de Argentijnse tennisser Juan Martin Del Potro zit het ATP-toernooi van Sydney er op. Del Potro, die in de Australische stad zijn rentree maakte na elf maanden blessureleed, moest in de kwartfinale buigen voor Michail Kukushkin uit Kazachstan: 6-7 (5) en 6-7 (3). Beide tennissers serveerden ijzersterk, waardoor er in de partij van bijna twee uur geen enkel breakpoint viel te noteren.

Del Potro schreef vorig jaar het voorbereidingstoernooi op de Australian Open op zijn naam, maar werd de rest van het seizoen geplaagd door een blessure aan zijn linkerpols. De lange Argentijn maakte deze week in Sydney zijn langverwachte rentree en won meteen twee partijen, onder meer van de als eerste geplaatste Italiaan Fabio Fognini. In de kwartfinale bleek Kukushkin in de tiebreaks net iets te sterk.

Bij de vrouwen wist Karolina Pliskova de finale te bereiken. De 22-jarige, die 22e staat op de wereldranglijst, was in de halve finale veel te sterk voor de als vijfde geplaatste Angelique Kerber uit Duitsland: 6-3 en 6-2.

In de eindstrijd staat Pliskova tegenover de winnares van de partij tussen haar landgenote Petra Kvitova en titelverdedigster Tsvetana Pironkova. Die Bulgaarse was vorig jaar in de finale te sterk voor Kerber.

Pliskova heeft drie WTA-titels op zak, waarvan ze er twee vorig jaar veroverde, in Seoul en Linz. In 2013 schreef de Tsjechische al het toernooi van Kuala Lumpur op haar naam.