Inter vergeet Juventus pijn te doen in voetbalgevecht

Juventus was in de eerste helft oppermachtig aan Internationale, maar in de tweede helft waren de rollen volledig omgedraaid. De bezoekers maakten zelfs aanspraak op de overwinning. De gasten gingen uiteindelijk met één punt naar huis. Het werd 1-1.

Inter lostte geen enkel schot op doel in eerste helft en dat maakt direct het spelbeeld van het eerste bedrijf duidelijk. Juventus was heer en meester, Inter werd op alle fronten afgetroefd door de koploper van de Serie A. Juve was dit seizoen thuis nog ongeslagen en de laatste keer dat De Oude Dame in eigen huis verloor was precies twee jaar geleden. Toen was Sampdoria met 1-2 te sterk. Mauro Icardi nu aanvaller van Inter, scoorde destijds.

Diezelfde Icardi stond dinsdagavond op een eiland. Slects een moment kwam hij in het spel voor. Hij was daarmee direct van grote waarde voor de bezoekers. Daarvoor kon hij echter alleen maar toekijken hoe zijn ploeg het op werkelijk alle fronten moest afleggen tegen Juventus. Al na vijf minuten spelen kwam de thuisploeg aan de leiding. Middenvelder Arturo Vidal controleerde een voorzet op briljante wijze, ging door tot aan de achterlijn en zette voor. Voor het doel stond Carlos Tévez te wachten. De Argentijn verzilverde het buitenkansje met verve: 1-0.

Het leek een zware avond te worden voor de Milanezen. De ploeg van trainer Roberto Mancini had niets in de melk te brokkelen. Pas toen de trainer aanwinst Lukas Podolski in de 55e minuut inbracht, kwam er iets los binnen zijn ploeg. De Duitser speelde gretig en Inter ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er tien minuten na de invalbeurt van Podolski. Icardi kwam eindelijk eens los van zijn eiland en tegen alle verwachtingen schoot hij de gelijkmaker binnen: 1-1.

In een hectische slotfase kreeg Inter zelfs een paar keer de kans op de winnende treffer. Met nog negen minuten op de klok kon Podolski samen met Icardi alleen door op het doel van Gianluigi Buffon. De Duitser zette perfect voor, maar zijn ploeggenoot kwam net een teen tekort om de bal echt goed te raken. Twee minuten later greep Buffon in op een schot van diezelfde Icardi. Ook deze keer kwam de goalie goed weg met een redding. In de slotfase kreeg Mateo Kovačić een rode kaart na een zware overtreding op Stephan Lichtsteiner.

Die overtredding was veelzeggend over het spel: hard en spectaculair. Het was een heerlijk voetbalgevecht in Turijn. Dat gevecht leverde geen winnaar op. Door het gelijkspel loopt AS Roma in op koploper Juventus. De Oude Dame staat nu nog één punt voor op de concurrent uit Rome.