PDC WK: Caven, M. Smith en Dolan door

Maandagavond werden er naast Raymond van Barneveld - Rowby John Rodriguez nog meer wedstrijden gespeeld in de eerste ronde van het PDC WK. Hieronder vind je de uitslagen.

Jamie Caven  (19) 3-2 Jason Hoog
Jamie Caven heeft met veel moeite de tweede ronde van het PDC World Darts Championship bereikt. Caven kon scorend zijn normale niveau niet halen en maakte er op de dubbels een drama van. Debutant Jason Hogg kreeg meer dan voldoende kansen  om voor een verrassing te zorgen, maar dolf in de vijfde set uiteindelijk het onderspit. Caven is nu de opponent van Raymond van Barneveld. 

Nolan Arendse 4-0 Alex Hon (voorronde)
Het duel tussen qualifiers uit Zuid-Afrika en Hong Kong. Arense won met 4-0 en speelt later tegen Brendan Dolan.

Michael Smith (22) 3-1 Mensur Suljovic
Michael Smith heeft zich in mooie partij darts geplaatst voor de tweede ronde van het PDC World Darts Championship. De strijd tegen Mensur Suljovic ging van begin tot eind gelijk op. In de derde set vond de beslissing plaats. Tot op dat moment was nog geen enkele break gevallen en Suljovic miste een kans in de vierde leg. Daarna pakte Smith de mogelijkheid wel in de vijfde, om in de vierde set de partij uit te gooien: 3-1.

Brendan Dolan (11) 3-0 Nolan Arendse
Brendan Dolan heeft zonder al te veel moeite de volgende ronde gehaald. Hij won met drie keer 3-0 van de Zuid-Afrikaanse qualifier Nolan Arendse. Na de kerst treft Dolan Michael Smith. 

Dinsdag de laatste wedstrijden in de eerste ronde van het PDC WK. Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena zullen aan de oche staan.

Dinsdag 23 december 20.00 uur

Vincent van der Voort (23) v John Henderson
Jermaine Wattimena v Robert Marijanovic (voorronde)
Mervyn King (10) v Max Hopp
Adrian Lewis (3) v David Pallett
Stephen Bunting (27) v Jermaine Wattimena/Robert Marijanovic