Darter De Vreede kansloos onderuit op PDC WK

Darter Ryan de Vreede zal niet tevreden terugkijken met zijn debuut op het PDC WK. Hij ging kansloos onderuit tegen Dave Chisnall, het werd 3-0. De Vreede werd op het laatste moment aan het deelnemersveld toegevoegd nadat Richie Burnett zich vanwege persoonlijke redenen had teruggetrokken. 

De Vreede won nog de eerste leg, maar daarna begonnen de zenuwen bij De Vreede echt op te spelen. Hij kon nauwelijks hoge scores neerzetten. De eerste set ging met 3-1 naar Chisnall. Ook in set twee liep het niet. Zo kreeg hij een kans vanaf 100, maar gooide een single 12 met de eerste dart. Ook de tweede dart op triple 20 trof niet in zijn doel. Deze set ging met 3-0 naar Chisnall. 

Chizzy kende ook zijn problemen, zijn pijlen bleven niet in het bord hangen waardoor zijn scores lager waren dan nodig. Hij was daardoor ook een beetje gefrestreerd. De laatste set ging met 3-2 naar Chisnall en won daarmee de partij. De als achtste geplaatste Engelsman treft in de volgende ronde Benito van de Pas, die eerder vandaag te sterk was voor Paul Nicholson.