Bizarre Beelden schietpartij café de Zon vrijgegeven

Een van de mogelijke daders van de schietpartij in het Amsterdamse café de Zon is gefilmd nabij de brandende vluchtauto. In het tv-programma Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond de beelden daarvan getoond.

De bezoekers van het café aan de Pretoriusstraat in Amsterdam-Oost werden op de avond van 11 oktober opgeschrikt door twee mannen die vanuit de deuropening in het wilde weg naar binnen schoten. Twee klanten raakten gewond.

Opsporing Verzocht liet heftige camerabeelden van de schietpartij zien. Mogelijk ging het om een liquidatiepoging waarbij de schutters volgens de politie een of twee doelwitten op het oog hadden.

De daders vluchtten weg in een zwarte BMW, begin dit jaar gestolen in Amsterdam. Tijdens de rit schoten de daders vanuit de auto op twee achtervolgende motoragenten die hun achtervolging moesten staken. Later werd de vluchtauto brandend aangetroffen in de Nieuwersluishof.

Een van de slachtoffers werd in zijn been geraakt. Mocht je schotwonden alleen kennen uit films en denken dat je dan een mooi rond gaatje in je been hebt; hier zie je de - mogelijk schokkende - foto van de schotwond.