Topman nieuwe vliegveld Berlijn treedt af

De topman van de nieuwe Berlijnse luchthaven in aanbouw neemt ontslag. Hartmut Mehdorn verwees naar de geruchten die de laatste tijd de ronde deden dat hij het slecht kon vinden met de raad van commissarissen.

Mehdorn wil aanblijven tot er een opvolger voor hem gevonden is, maar stapt uiterlijk op 30 juni op. Hij betreurt zijn vertrek, omdat het ingaat tegen zijn plichtsbesef en de doelen die hij zich had gesteld, meldt persbureau dpa. Maar Mehdorns besluit was naar eigen zeggen onvermijdelijk.

De scheidende topman van het nieuwe vliegveld Berlijn-Brandenburg (BER) zegt het veelgeplaagde bouwproject op orde en in rustig vaarwater te hebben gebracht. Mehdorn begon in maart vorig jaar aan de weinig benijdenswaardige klus. Toen was het project in chaos weggezonken en al fors vertraagd.

Eenmaal in bedrijf moet BER de derde luchthaven van Duitsland worden en de Berlijnse vliegvelden Schönefeld en Tegel vervangen. De kosten van de bouw van de nieuwe luchthaven zijn inmiddels opgelopen tot meer dan vijf miljard euro.