Afhaalwebwinkel Jumbo geopend

Klanten van Jumbo kunnen voortaan online hun boodschappen bestellen en vervolgens afhalen. Deze week zijn hiervoor zes zogenoemde ophaalpunten geopend. Dat heeft de op-één-na-grootste supermarktketen van Nederland woensdag bekendgemaakt.

De eerste zes 'pick-up-points' openen deze week in Tilburg, Schijndel, Raamsdonksveer, Nieuwegein en op twee plekken in Utrecht. De komende weken moeten er nog enkele tientallen volgen. Volgens topman Frits van Eerd staan de franchisenemers van Jumbo 'in de rij' om zich bij de webwinkel aan te sluiten.

Jumbo introduceert drie verschillende afhaalpunten. Zo zijn er afhaalbalies in winkels, maar komen er ook plekken naast supermarkten waar afgehaald kan worden. In gebieden waar Jumbo geen vestiging heeft, worden ook een beperkt aantal losstaande afhaalpunten geopend. "Bij die laatste twee varianten hoef je niet eens uit de auto te stappen", legt topman Frits van Eerd uit. "Onze collega's zetten de bestelling desgewenst direct in de kofferbak, terwijl de klant afrekent vanuit de autostoel."

Jumbo heeft in totaal 475 fysieke supermarkten. De webwinkel krijgt ongeveer twintigduizend artikelen in het assortiment. Jumbo heeft meer dan een jaar aan de webwinkel gewerkt.

De grootste supermarkt van Nederland, Albert Heijn, heeft al meer dan tien jaar een webwinkel. De bezorgdienst is actief in Midden- en West-Nederland, Noord-Brabant en een deel van Gelderland. Een jaar geleden introduceerde de Zaanse supermarktketen boodschapafhaalpunten op industrieterreinen en naast bestaande winkels. In de zomer van 2013 werd het eerste afhaalpunt in een Albert Heijn geopend.