Müller leidt Bayern met hattrick langs Frankfurt

Thomas Müller was zaterdag de gevierde man bij Bayern München. De Duitser maakte een hattrick tijdens de 4-0 uitzege op Eintracht Frankfurt. Müller opende in de 22e minuut de score. In de 64e en 67e minuut sloeg hij toe op aangeven van respectievelijk Franck Ribéry en Mario Götze. Xherdan Shaqiri zorgde voor het slotakkoord.

Arjen Robben, die het Champions League-duel tegen AS Roma miste door een maag-darminfectie, begon op de bank. De Nederlandse aanvaller viel twintig minuten voor tijd in. Bayern gaat fier aan kop in de Bundesliga. Naaste belagers VfL Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach, die zondag spelen, hebben zeven punten achterstand.

Klaas-Jan Huntelaar ging met Schalke 04 onderuit bij SC Freiburg. Christian Günter en Jonathan Schmid waren trefzeker voor Freiburg: 2-0. Huntelaar speelde de hele wedstrijd mee bij de equipe uit Gelsenkirchen, die elfde staat.

FC Köln won in een doelpuntrijk treffen van Hoffenheim, dat verzuimde op gelijke hoogte te komen met Wolfsburg en Gladbach. Pawel Olkowski haalde de buit binnen voor de bezoekers met een goal in de 83e minuut: 4-3. Bij rust stond het al 3-3. Hoffenheim blijft vijfde, Köln klimt naar plek tien.

FC Augsburg was overtuigend Paderborn de baas met 3-0. Aanvoerder Paul Verhaegh verzorgde de assist bij de 2-0 van Tobias Werner, die de score ook had geopend. Jan-Ingwer Callsen-Bracker maakte het andere doelpunt. Augsburg staat verdienstelijk zevende, twee plaatsen hoger dan Paderborn.

Bayer Leverkusen kwam thuis tegen Mainz niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg van coach Roger Schmidt is de nummer zes, Mainz staat achtste.