Pensioen nog lang niet in zicht voor Casillas

Iker Casillas zag zijn onomstreden status de voorbije jaren afbrokkelen, maar wil niets weten van een vertrek bij Real Madrid. Casillas speelt al sinds 1999 in het eerste elftal van De Koninklijke en was jaar in jaar uit de onbetwiste eerste keus, totdat José Mourinho twee seizoenen geleden een einde maakte aan die onomstreden status.

Ook Carlo Ancelotti gaf aanvankelijk de voorkeur aan Diego López, die inmiddels naar AC Milan is vertrokken en daarmee ruimte maakte voor Casillas. Laatstgenoemde weet inmiddels als geen ander dat krediet snel in rook kan opgaan in de Spaanse hoofdstad.

"Real is zo groot dat zelfs het winnen van de Champions League je maar een maand krediet geeft", zo vertelde hij The Guardian. "Als je hierheen komt heb je een spoedcursus ongeduld nodig. Er is hier geen tijd voor geduld."

Ondanks alle berichtgevingen omtrent een mogelijke transfer is Casillas niet van plan om zijn carrière buiten Madrid te vervolgen. "Er wordt altijd veel gepraat, maar ook na alle verhalen ben ik nog steeds hier."

"Er is nooit een kans geweest voor mij om te vertrekken want daar heb ik nooit aan gedacht. Alle voorzitters die ik ooit heb gehad zeiden allemaal: 'op de dag dat je hier niet meer wil zijn, hoef je dat alleen maar te zeggen'. En ik ben hier nog steeds. Ik denk dat ik tot mijn veertigste kan blijven spelen."