Flikken Maastricht wint Gouden Televizier-Ring

De politieserie Flikken Maastricht van de TROS heeft donderdagavond de Gouden Televizier-Ring 2014 gewonnen. Hoofdrolspelers Victor Reinier en Angela Schijf kregen in theater Carré in Amsterdam de onderscheiding voor het beste tv-programma van het afgelopen seizoen uit handen van Ilse DeLange.

"Tweede worden is ook best mooi, hoor", grapte de zangeres vlak voordat ze de gouden envelop opende, refererend aan haar tweede plek met The Common Linnets op het Eurovisie Songfestival.

Met 46 procent van de stemmen was Flikken Maastricht veruit de winnaar en werden de misdaadserie Penoza van de KRO en het programma Syndroom van RTL 4 gepasseerd. Flikken Maastricht werd al eens eerder genomineerd. Penoza en Syndroom maakten voor het eerst kans op de onderscheiding.

De Gouden Televizier-Ring is een publieksprijs georganiseerd door de tv-gids Televizier. Dit jaar kwamen ruim 725 duizend stemmen binnen, maar liefst 45 procent meer dan vorig jaar. Toen ging Wie is de Mol? er, na zeven keer genomineerd te zijn, met de Gouden Televizier-Ring vandoor.