Feyenoord kan Kazim gratis overnemen

Feyenoord huurt Colin Kazim-Richards dit seizoen van het Turkse Bursaspor, maar er is al nagedacht over een permanente transfer. Feyenoords technisch directeur Martin van Geel laat aan RTV Rijnmond weten dat de 28-jarige aanvaller aan het einde van dit seizoen transfervrij kan worden overgenomen. Dit is een vrijblijvende optie.

"Dit is voor Feyenoord een risicoloze constructie", zegt Van Geel tegen de regionale omroep. "We beslissen uiteraard in een later stadium of we dat doen, maar op deze manier hebben we dingen alvast goed geregeld."

Kazim-Richards liet zelf al weten dat hij graag bij Feyenoord wil blijven. "Ik wil hier blijven en hoop dat Feyenoord de optie licht", aldus de Turkse spits met Engelse roots.Tot nu toe kwam Kazim-Richards twee duels namens de Rotterdammers in actie.

Tegen Willem II debuteerde hij en maakte hij zijn eerste 27 minuten. In dat duel wist hij ook direct het net te vinden. Dat lukte niet tegen Ajax waartegen hij negentig minuten speelde. Waarschijnlijk komt de aanvaller woensdagavond in de KNVB Beker weer in actie tegen Go Ahead Eagles.