Uitvaart Joan Rivers vindt zondag plaats

Joan Rivers wordt zondag in besloten kring begraven in New York. De uitvaart vindt in de ochtend, lokale tijd, plaats in Temple Emanu-El in Manhattan. De 81-jarige comédienne overleed donderdag. Vorige week kreeg Rivers een hartstilstand tijdens een operatie aan haar stembanden.

Rivers, die van joodse komaf is, was een graag geziene gast in de synagoge. Rabbijn Joshua Davidson leidt de ceremonie. "We rouwen samen met haar familie, vrienden en alle andere miljoenen mensen die ze gelach en plezier heeft gebracht", zei de rabbijn eerder deze week in een verklaring.

Over de uitvaart zijn verder nog geen details bekend. Wel sprak Rivers in haar boek I Hate Everyone... Starting with Me, dat in 2012 verscheen, uit dat ze een grote Hollywood-begrafenis wilde. Zo hoopte ze dat actrice Meryl Streep tijdens de dienst zou 'huilen in verschillende accenten'.

Volgens ingewijden komt een deel van die wens uit. Zo zou er naar de synagoge een rode loper worden uitgerold om Rivers, die in het programma Fashion Police commentaar leverde op wat de sterren droegen, te eren. De comédienne wordt naar verluidt met het tapijt begraven.