Vengaboys met geurboot op Canal Parade

De Vengaboys gaan over twee weken met een geurboot door de Amsterdamse grachten. De Nederlandse dancegroep doet dat op op 2 augustus tijdens de Canal Parade. De leden zijn trots om mee te doen aan 'de leukste boten- en potenparade ter wereld die intolerantie laat verdwijnen als sneeuw voor de zon', laten ze woensdag weten.

De boot waarop het gezelschap een optreden verzorgt is van het 'straight friendly'-feest Popcake, dat een aantal keer per jaar wordt gehouden in Den Haag. Welke geuren het vaartuig gaat uitstoten is nog niet duidelijk. De organisatie belooft bezoekers in ieder geval 'een enorme sensatie voor hun neus'. Het zou een wereldprimeur zijn.

De Vengaboys scoorden in de jaren negentig feesthits als We Like to Party! (The Vengabus), Boom, Boom, Boom, Boom! en We're Going to Ibiza! De groep, die door de jaren heen de nodige personele veranderingen kende, treedt aan in de huidige samenstelling, bestaande uit Kim Sasabone, Denise van Rijswijk, Robin Pors en Donny Latupeirissa.

Eerder werd bekend dat Conchita Wurst meevaart tijdens de Canal Parade. De 'vrouw met de baard' won dit voorjaar namens Oostenrijk het Eurovisie Songfestival. Zij doet dat op een boot van thuiszorgorganisatie Gay Care Amsterdam. In totaal varen tachtig grote boten mee met de tocht.