[Tour] Curvers: "Hebben het verneukt voor Kittel"

Marcel Kittel kon in Reims eindelijk een massasprint niet winnen. Hij werd echter niet verslagen op snelheid, want hij kon zich niet in de sprint mengen. De Duitser kwam in de ietwat hectische finale achterin het peloton te zitten en was kansloos voor de dagzege. Volgens ploeggenoot Roy Curvers is het vooral de schuld van het team, Giant-Shimano.

"We bleven niet rustig vandaag, hebben niet goed genoeg op Marcel gelet. We hebben het gewoon verneukt voor hem", bezigt Curvers stevige taal tegenover de NOS"Dit was echt niet goed. We raakten elkaar eigenlijk kwijt toen het op de kant ging. We hebben allemaal tegelijk inspanningen gedaan daar, maar daarna konden we elkaar niet meer vinden en dan wordt het een heel lastig verhaal."

"Op vijf kilometer van de finish moet je bij de eerste twintig zitten, zeker in een rit als vandaag, anders ben je zo goed als kansloos. We zaten daar niet eens in de buurt en dus hebben we wat eerder maar in de remmen geknepen. Marcel heeft vervolgens weinig risico's meer genomen en zakte erdoor daarna", legt de wegkapitein van Giant uit.

"Ons sterke punt is normaal gesproken om heel erg goed kalm te blijven in de laatste kilometers, ook als het zo hectisch is als vandaag. Dat lukte dit keer niet", aldus de teleurgestelde Curvers. "We moeten er eens goed over praten waar het precies aan gelegen heeft, want dit was echt niet goed."